MALATYA / YEŞİLYURT - Samanköy Buhara İlkokulu

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)

18 Mart Çanakkale zaferinin 109. Yılında Tüm kahraman ecdadımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhunuz Şad olsun, Çanakkale geçilmez

Mrt

Okulumuz 1. ve 2. sınıf öğrencilerine jandarma ekiplerince trafikte yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

1-7 MART DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA PERSONEL TAHLİYE TATBİKATINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2024 yılı eğitim ve tatbikat faaliyetleri kapsamında , afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışıyla toplumda önlem alma kültürünü önceleyen ve afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, tutum ve davranışları değiştirme sorumluluğuyla çalışmalarını yürütmektedir.

Bu görev ve sorumluluk anlayışıyla, etkinlikleri kapsamında, Hazırol 1-7 Mart Deprem Haftası AFAD sayfasında yer alan Afet ve Acil Durum Çantası hazırlama, Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı-Okul, Evinizde Tehlike Avı Yaptınız Mı?,

Deprem Anında Yapılması Gerekenler, Afet Farkındanlık Eğitimi, Deprem Sonrası İlk 6 Saat,Afet Farkındalık Eğitimi İşitme Engelli videolarına adresinden ulaşılmaktadır.

Daha fazla bilgi ve  Videolar için  https://www.hazirol.gov.tr/tr/39384/VIDEOLAR  siteyi ziyaret edebilirsiniz.

malatya.afad.gov.tr

Ara

Çocuklarımızın gelecek kuşaklara taşıyacağı bir kültürel miras olan “Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası” kutlamalarımızı 12-16 Aralık haftasında şenlik havasında gerçekleştirdik. Teşrifleriyle bizi onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Caner GÜLER'e ve İlçe Şube Müdürlerimizden Sayın Ahmet EMERCE'ye teşekkür ederiz.

Ara

TUBİTAK tarafından gerçekleştirilen "Bilim Söyleşileri " kapsamında okulumuzda "21. Yüzyılda Matematik ve Dijital Dönüşüm " konusunu öğrencilerimize aktaran konuşmacı Doç. Dr. Aziz İLHAN' a kurumumuz ve tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.